EL PROPER DIUMENGE DIA 18 DE MAIG FAREM CUINA DE TRINXERA AL CHAMBAO

trinchera

1r FESTIVAL DE
CUINA DE TRINXERA
de La Floresta
DIUMENGE DIA 18 DE MAIG DE 12 A 16H AL CHAMBAO
PREU DEGUSTACIÓ: GRATIS!!! PERÒ CADASCÚ HA DE PORTAR EL SEU PLAT, GOT, CUBERTS!!!
QUI NO EN PORTI NO PODRÀ MENJAR! ¡EVITEM L’USAR I LLENÇAR DE PLÀSTIC!
TOT AMENITZAT AMB LA MÚSICA DE DJ. XULI

PER QUÈ:
En aquests moments, estem explorant noves formes
de supervivència i dignitat, i busquem la part positiva a
la crisi sistèmica en la que ens trobem. I en la part que
ens toca:
Estem en contra de la política alimentària dels governs,
llençar menjar massivament, la injustícia d’aquest gest.
DENUNCIEM LA CRUELTAT i el cost ecològic del
sistema de producció de les industries càrniques i
piscícoles, mal anomenades agroalimentàries.
BUSQUEM FORMES DE CUINA sostenible, amb
conseqüència, antiviolenta, econòmica, sana, reciclada,
i donar-li la importància que es mereix:
La gastronomia és bàsica per a les relacions socials,
familiars, veïnals…
LA NOSTRA GASTRONOMIA ÉS LA DEL SENTIT COMÚ,
aprofitant els aliments, basada en la dieta tradicional de
la zona, abans que ens arribessin les peres d’Argentina
i de Sudàfrica, els tomàquets d’Holanda, els productes
ecològics de la Xina…
LA GASTRONOMIA CLASSISTA, la que està de moda,
la del despilfarro i el capritx, la decorativa, la que mou
milions… aquesta no és la nostra.
CUINA DE TRINXERA-FESTIVAL GASTRONÒMIC
Elaboració i gaudi de menjars d’aprofitament, de baix
cost i d’alt valor nutritiu.
Equip de persones elaborant plats per a compartir. Per a
que tot el món els aprengui, els gaudeixi.
Cada persona que cuini escriurà la recepta i l’elaborarà
in situ, al Chambao.
Tothom ha de portar el seu plat, got i coberts.
Abans del Festival s’intentarà obtenir els ingredients sense
comprar-los, fent intercanvis o guardant els aliments
que es puguin aprofitar tot i que estiguin durs.
Es valorarà el baix cost (cuinar cada un dels plats per a
40 persones).

 

MENÚ
CRUIXENT DE POSTGUERRA: TIRES DE PELL DE PEIX FREGIDES
La cuina marca pàtria -La cuina del rei- Classisme i despilfarro a la cuina.
ESFERES DE VENT: BUNYOLS DE VENT
Soberania Alimentària
ESTOFAT DE POSTGUERRA: PELL DE FAVES FRESQUES
La fam i el món
OLLA DE PEDRES: SOPA DE LLEGUMS Y VERDURES
PLATAFORMA EL NAP FELIÇ -contra el sistema de producció càrnica. Maleïts purins.
CREMA D’ORTIGUES: DEL COSTAT DE CASA.
PA DE FARINA ECOLÒGICA FET A LA PAELLA
LA GUERRILLA DEL PA – la gran intoxicació del moment: celíacs. De què està fet el pa??
POSTRES: IOGURT CASOLÀ AL PEBRE.
L’ABSURDITAT DE L’OFERTA: quantes classes de iogurt diferents i postres làctics pots trobar en un supermercat??

Deja un comentario